Festival Internacional De Música
de Cámara Edeta Arts

UBICACIONES

Llíria, VALÈNCIA
Nova Ciutat Creativa de la Musica per la Unesco
Llíria, VALÈNCIA
Nova Ciutat Creativa de la Musica per la Unesco

La música és una part fonamental de la identitat cultural de Llíria, i la ciutat és reconeguda internacionalment pel seu panorama musical. La ciutat té una llarga història musical que es remunta fins al segle III aC. Amb el pas del temps, la ciutat ha desenvolupat la seva reputació musical i continua impulsant el seu sector musical dedicant uns 2,3 milions de dòlars anuals, que suposa el 10,38% del pressupost de la ciutat, al seu creixement continuat. Llíria compta amb quatre centres on s’ofereixen estudis oficials de música.

D’una banda, les prestigioses escoles privades Banda Primitiva i Unió Musical imparteixen formació musical de primària. L’any 1997 es va produir una important iniciativa educativa, pionera a nivell nacional: la creació del primer centre docent d’Espanya que va integrar la música als estudis primaris, el CIEM Unió Musical. El nivell professional s’imparteix al Conservatori públic. Durant els últims 25 anys, aquesta institució ha format més de 3.000 estudiants (53% dones)

València té més societats musicals que qualsevol altra ciutat espanyola, cosa que explica en certa manera la seva gran oferta de centres culturals i sales de música en directe.

El Palau de les Arts Reina Sofia, situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències, acull l’òpera de València i també acull l’orquestra de la comarca. El seu escenari ha estat agraciat per grans de l’òpera, com Zubin Metha i Placido Domingo, dels quals el Centro de Perfeccionamiento pren el nom, havent recreat obres de compositors emblemàtics com Beethoven i Wagner.

El Palau de la Música és un altre dels espais de música clàssica més destacats de la ciutat, que ofereix un ampli ventall d’activitats culturals, a més de congressos, exposicions, espectacles i projeccions de cinema.

València

València té una connexió especial amb Boston gràcies a Berklee, una escola de música de la ciutat americana que ha liderat el sector durant quatre dècades. No només ofereix formació de primer nivell, sinó que també organitza diverses produccions al llarg de l’any.

La regió és coneguda pels seus festivals de música, alguns dels quals se celebren a la mateixa capital. Entre aquests esdeveniments destaquen el Festival de les Arts, que ha acollit grans noms com The Vaccines, a més del festival més íntim Deleste, celebrat anteriorment a la Rambleta, però recentment traslladat al Centre del Carme, al cor del nucli històric.

València també acull una gran quantitat de locals de música íntima, on podreu veure el rock en directe, el flamenc, l’electrònica i l’indie. Són el lloc perfecte per trobar talent musical local. Els punts de música en directe inclouen Matisse, Wah Wah, Loco Club, Black Note i George Best. Fins i tot hi ha espai per al jazz en sales com Jimmy Glass, mentre que La Nau organitza periòdicament actuacions de serenata clàssica.

CONTÁCTENOS

Para cualquier consulta por favor
envíe un correo electrónico

info(a)edetaarts.com